Navigatie
Dashboard
Alle Tools voor de Globalcacher

Globalcaching.eu ondersteunt geocachers o.a. d.m.v. diverse tooling voor de Nederlandse geocacher. Je kunt hier denken aan tools voor het zoeken van de voor jou geschikte caches, het maken van Pocket Queries of GPX/LOC files.

Hieronder vind je links naar alle door ons beschreven tools. Vind jij dat er nog tools missen, geef dit dan aan ons door via het forum of het contact formulier.


GAPP: Globalcaching APPlication (Download)

Globalcaching Application (GAPP) is een gratis Geocache Manager applicatie die je in staat stelt om geocaches te onderhouden op je lokale computer.

GAPP is Geocaching Live-enabled waardoor het zeer eenvoudig is om geocaches bij te werken door Pocket Queries of geocaches te downloaden  en vervolgens zoekcriteria toe te passen vanaf je lokale computer zonder de noodzaak om geocaching.com te benaderen.

De applicatie is bedoeld voor alle typen gebruikers, voor de gebruikers die nog nooit een Geocache Manager hebben gebruikt, maar ook voor de meer ervaren gebruikers en zelfs programmeurs krijgen direct toegang tot de volledige broncode om plugins te maken, om functionaliteiten toe te voegen of bestaande functionaliteiten te wijzigen.

LET OP: voor deze applicatie is Microsoft .NET 4.0 Full Profile vereist. Heb je dat nog niet op jouw systeem staan, dan krijg je een foutmelding bij het opstarten van de applicatie. .NET 4.0 Full Profile kun je hier downloaden.


Pocket Query Generator - Stel pocket queries in op geocaching.com

De Pocket Query Generator functionaliteit is nu ondergebracht in de Globalcaching APPlication (GAPP). Je kunt GAPP hier downloaden.

Hieronder zie je enkele instructiefilmpjes over het instellen van Pocket Queries op geocaching.com middels GAPP.


Globalcaching online Tools

Hier vind je wat handige online tools zoals ROT13, Woordwaarde, Projectie. Dit zijn de online tools voor kleine taken.

Voor meer uitgebreide tools zijn er online applicaties gemaakt. Met deze applicaties kun je lastige of tijdrovende zaken eenvoudig uitvoeren.
De huidige applicaties zijn:
- Batch logging voor Trackables
- Batch logging voor Geocaches  


G.S.A.K. - Geocaching Swiss Army Knife (Download)

G.S.A.K. is een Waypoint management tool.

Zie voor meer informatie de http://www.gsak.net/ website van G.S.A.K.


Waypoint Calculator (Download)

Waypoint Calculator door Kleijn

Met dit Excel bestand is het mogelijk om je waypoints "automatisch" uit te laten rekenen. Gewoon thuis rustig de waypoint formules intikken en daarna onderweg enkel de getallen invoeren. Geen schrijfwerk meer en geen rekenfouten. Zelf heb ik deze op een Windows mobile wm5 staan met een office toepassing de meegeleverde mobile Excel versie wil het niet openen. Je kan dit Excel sheetje met een beetje kennis van Excel aanpassen naar eigen wens. Bij de cellen in sheet die je in moet vullen staat uitleg.

Veel Outdoor plezier